13 juni 2006

WTOs utviklingsrunde uten kraft?

http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=2006106090029&NL=1

Det ser stygt ut for den såkalte utviklingsrunden i WTO. Oxfam er allerede ute og anbefaler fattige land å si nei til avtalen, som karakteriseres som meget dårlig for de fattige landene.

Det blir ikke bedre når Morgenbladet rapporterer om Mongolias tilkortkommenhet når det gjelder gevinster etter inntreden i WTO - klubben. Sammen med andre fattige land melder de om manglende ressurser til å forhandle, til å sette seg inn i utfordringene, og til å komme med motkrav til andre land.

Det hersker liten tvil om at kapasitetsbygging av sivilsamfunn og myndighetsstrukturer innen nasjonal og internasjonal handel og juss i de fattige landene bør bli en høyt prioritert oppgave for sivilsamfunnet fremover, både i rike land, men også mellom land i den fattige delen av verden. Denne kapasitetsbyggingen og erfaringsoverføringen bør i størst mulig grad være frikoblet fra statlig finansiering, da dette fort kan bli uheldig sammenblanding av politikk og kapasitet.

Dette haster...

1 kommentar:

Sindre Stranden Tollefsen sa...

Jess.

Triste tider. Dessverre fører det også til at samfunnsdebatten glir hen til forsterket skyttergravskrig ved at en eventuell konstruktiv mellomposisjon gjøres umulig.