29 juni 2006

Brev fra et beleiret land

Jeg har fått en mail fra en kamerat som befinner seg i nærheten av der Jesus sleit sine barnesko, i følge usikre kilder: Det er triste tider for verden, og hans vurdering av dagens krise:

Ja, nå er det ikke så spesielt moro her. Jeg tror følgende kommer til å skje:
1) Den israelske soldaten vil forbli i fangenskap i Gaza.

2) Israel vil gradvis steppe opp bombing og militære angrep i Gaza.

3) Militante grupper vil svare med angrep på settlere + soldater.

4) Israel vil forsøke å likvidere Hamas' leder Meshal i Syria.

5) Hamas vil erklare (offisielt) total krig. Alle ministre og parlamentsmedlemmer som Israel har "arrestert" (kidnappet) vil forbli i fengsel.

6) Voldsspiralen vil spinne i vei med store sivile tap, særlig i Gaza.

7) Den kidnappede soldaten vil enten likvideres av militante, eller dø som følge av israelsk forsøk på å få han frigitt ved hjelp av vold, militær redningsaksjon, e.l.

8) Israel vil foreta hevnangrep mot sivile mål (som de allerede har begynt med, 3 broer og det eneste energianlegget i Gaza ble bombet i går - halve Gaza er nå uten strøm!!!!).

9) Det internasjonale samfunn vil uttrykke "stor bekymring", klandre Hamas + motstandsgrupper for "terrorist virksomhet" og oppfordre Israel til "restraint"

10) Tostatsløsning og fredsprosessen går i dass, hvertfall for de neste 20 åra. Totalt kaos og anarki i Palestina. Selvstyremyndighetene vil gå i oppløsning.

Og internasjonale givere vil være "svært bekymret" over at Israel ødelegger alle investreringer vi har betalt for de siste ti åra, men vil deretter betale for alle skadene... Etnisk rensing, bombing av sivile, osv, vil ikke nevnes. Israel + USA vil fortsette sin "war on terror" som før.

..og vi lurer på hvorfor verden ikke blir et bedre sted, sånn over natta?

2 kommentarer:

Anonym sa...

herregud for noe dritt...

PilogBue sa...

Ja, hvem kunne drømme om at Libanon skulle omgjøres til parkeringsplass i løpet av sommeren...