19 januar 2007

Vallas helvetesuke

Kraftsosialistene mangler soleklare arvtakere etter Norges mektigste (kvinnelige) sosialistiske leder.


Det har ikke vært lett å være Gerd Liv i uke 3. Klassekampens Bjørgulf prøver å konspirere dette til å være mer eller mindre planlagt, eller i alle fall koreografert av høyrefløyen i AP. Det kan godt være, men makan til klønete håndtering av et varslet angrep skal du lete lenge etter. Vallas hjelpeløse hevnbrev til norske redaksjoner er på absolutt bunnivå.

Dette brevet er, tross alle feil Valla ellers måtte være skyld i som personalleder, hennes verste tabbe. Hun har rett og slett ikke lov til dette som personalleder! Dermed blir det desto merkeligere at ikke et godt regissert angremøte / -brev til dagsavisen og over eteren i NRK sier noe om dette brevet. Har hun brukt informasjonsrådgivere fra privat sektor, som ikke kjenner til arbeidstakers og arbeidsgivers rettigheter og plikter?

Det er mulig Valla slipper unna de tøffeste sanksjonene fra egne rekker, inklusive APs landsstyre i februar, men det er mer fordi kraftsosialistene mangler soleklare arvtakere etter Norges mektigste (kvinnelige) sosialistiske leder. Det er et dårlig utgangspunkt for en arbeiderbevegelse som uansett må velge ny leder før neste stortingsvalg, og en rødgrønn regjering som trenger en venstredreid og pansersterk LO-leder for å vinne neste valg.
Valla vil uansett passerer den magiske 60 års grensen før den tid.

Ingen kommentarer: