04 desember 2006

Røde vinder over Norden

Klassekampen melder at svenskene opplever en ny bølge av antiamerikanisme, og at danskene er rødere enn noen gang etter de borgerliges overtakelse i 2001. Med andre ord veldig bra start på dagen til mandag å være!

7 kommentarer:

PilogBue sa...

jojo, men så drakk jo jeg bare munkholm på lørdag også da, i motsetning til deg...

Anonym sa...

Hmm. Eg forsov meg i dag og har ikkje høyrt nyhende endå, men fine greier altså!

PilogBue sa...

Vel, det er lenge siden jeg hørte klassekampens våte drømmer referert på nyhetene, men for all del, det kan godt hende at dinosaurnyhetene hadde med en liten snutt om de røde vindene...

Anonym sa...

Ikke akkurat blåmandag, nei! Jeg GLEDER meg til å se Fogh Rasmussen ute av regjeringskvartalene. Men hvorfor er den danske valgordningen sånn at regjeringen kan skrive ut valg når den selv finner det mest opportunt? Udemokratisk og uskandinavisk!

PilogBue sa...

Det er en besynderlig ordning, helt enig. Er det noen der ute som har andre argumenter FOR en slik ordning annet enn at det skaper kontinuitet i regjeringskontorene?

Anonym sa...

Det er rigtigt at statsministeren i Danmark kan udskrive valg når han vil, men der skal jo stadigvæk holdes folketingsvalg mindst hvert fjerde år.

Nu er det jo sådan at vi næsten altid har mindretalsregeringer, så det der med at statsministeren kan udskrive valg inden valgperiodens udløb tjener mest til at
'skræmme' samarbejdspartnere i folketinget til ikke at gå imod regeringen i dennes hjertesager.

Den der undersøgelse som skulle vise at danskere er blevet mere venstreorienterede var ikke særligt overbevisende. Statistikken var noget svag i det.

Men meningsmålingerne ser da fornuftige ud for tiden. Så forhåbentlig kommer vi af med Fogh Rasmussen til næste valg - som skal afholdes senest den 8. februar 2009. Suk! Der er lang tid til.

PilogBue sa...

Takk for opplysende kommentar, Henning. Da blir 2009 et viktig år for begge våre land...