20 desember 2006

Fjordbyen Oslo

Man kan si mye om Oslo by, men noe fjordby er det ikke (!). Men om man legger slike vrangforestillinger til side, så kan man jo faktisk være enig i at Barcodes forslag om sjøside er betydelig bedre enn dagens utgave av Bjørvika, for å si det forsiktig...


Når det er sagt, så innbyr nok heller ikke Barcode til noe særlig liv og røre i denne bydelen etter kl. 1730 heller, når alle Yuppies'ene haster hjem til condo'ene sine for å drikke longdrinks og snorte litt førjulssnø i stilla...

Det er trist å bevitne en by kvele seg selv på denne måten! Pil&Bue anbefaler å dekke til hele Oslo S-maskineriet. Legg betong over hele skiten! Slik kan utbyggingsarealet øke flerfoldige ganger. Dette kan bane vei for store, åpne plasser a la La Defence i Paris, eller Torgalmenningen og Festplassen i nordens Paris, hehe.

Da blir de høye husene bare spektakulære tilskuere til menneskenes utfoldelse. På dagens tegninger står de i fare for å virke mer som grensevakter mellom befolkningen og sjøen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehm... jeg tror barcode er genialt om vi får litt "ymse" vannstand i området... Dessuten vil det få en fabelaktig effekt på bakkenivå! Farger og det hele! - Dropp dette greiene med at bjørvika skal være så pent og dill - det er ingen som vil bry seg om det om fem år når klimaendringene har fått oss til å parkere bilene og livet dreier seg om helt andre ting.... Dessuten - kanskje de kan stå OVEr vannoverflaten i fremtiden?? C.

PilogBue sa...

Lenge siden, Cody.

Enig i at klimaendringene nok vil gi oss andre perspektiver, men vi trenger likefullt ikke ødelegge hovedstaden vår egenhendig. Bedre om naturen tar seg av det. Jeg mener byrådet bør gjøre en hederlig innsats for å pynte på denne byens begredelige fasade...

Anonym sa...

Ja, en stund siden nå, Mr:) - Nå har jo allerede Operaen fått en ganske spesiell utformning - hva søker man egentlig? hva med litt faktisk, futuristisk skyline feeling over oslo til en forandring? OG lilla og blå og grønne og hvite? de vil sannsynligvis være fabelaktige i Nordlys!! Hva slags kjeeedelig arkitektur er man EGENTLIG ute etter da? Jugend-stil? gammlenorsk? - . vanskelig å si - men jeg tror ikke vi ville bry oss så voldsomt om man ikke fikk "fjordgløtt" på sentrumsnivå som før.. Man ser ikke den dystre havna uansett, når man trasker rundt i svarte oslo?
- og de som vil, behøver jo ikke reise høyere enn til Sogn Studentby for å få hele fjorden.. Fra der vil få merke noe uansett..

Unknown sa...

- jo - UiO har jo ihvertfall ubrukt potensiale til å få "fjordgløtt"!! Inspirasjonen;)

Godt Nyttår til deg og dine mr!