21 november 2006

Permanent time-out?

Det finnes ikke den powernanny i verden som kan erstatte aktivitetstilbud på fritiden.

Det står usedvanlig dårlig til i Storbritannias barnefamilier. Tony Blair har besluttet å sende ut super-nannies til fattige forsteder og familier som sliter med voldelige barn som driver gatelangs og røyker sokkene sine dynket i rødsprit.

Vel, gamle Tony kan jo håpe at dette hjelper, men det er mye som tyder på at britene har glemt å kompensere for manglende satsing på offentlige tilbud til ungdom gjennom tiår med torystyre erstattet av new capitalabour og new public management.

Som 80-tallsbarn flasket opp på "halvsju" har jeg selvsagt ukritisk sans for ungdomsklubbene og tilbudene som holder ungdommen borte fra gata. Det finnes ikke den powernanny i verden som kan erstatte aktiviteter på fritiden.

Hva foreslår du da, Tony, permanent time-out?

5 kommentarer:

PilogBue sa...

Fra wikipeida: This time-out is also used in schools and should not be confused with a time-out as awarded in team sports (where it is often considered a calculated risk).

Neida, for det er helt risikofritt å stenge barna inne på et lite rom mens de tenker over hvor dårlig de har oppført seg.

Martine Votvik sa...

Hei

Dette høres ut som enda et tilfelle av symptombehandling og brannslukking.

Har hittil i livet ikke engasjert meg noe særlig i samfunnet eller politikken, men ting snur seg. Og jeg tror ungdomsklubbene er noe av det viktigste man kan gi samfunnet.

Jeg tror det er grunnleggende viktig at ungdom, særlig fra vanskelige kår får tilgang til en arena der de har muligheten til å omdefinere sin egen identitet fra noe negativt til noe positivt.
En arena der samvær og tilhørighet skapes gjennom morro og konstruktive aktiviteter og ikke gjennom kriminalitet, dop og vold...

Om all Ungdom hadde det valget, så tror jeg verden ville sett drastisk anderledes ut om 20 år, om ikke dagen etter.

m-

PilogBue sa...

Martine: det er bra at ting snur seg. Vi trenger flere som deg.

Anonym sa...

Det verden trenger er en ny Lenin :-)

PilogBue sa...

anonym, det var vel helst nekrologen du ønsket å kommentere, eller hva?