10 oktober 2006

Amnesty gone soft?

Midt i denne dramatiske situasjonen er vi altså vitne til at Statssekretær Johansen er mer kritisk til Wilh. Wilhelmsen enn Amnesty Norge!

Wilh. Wilhelmsen etablerer selskap i Burma. Burma er verdens mest undertrykkende militærdiktatur. Burmesiske studenter arresteres over en lav sko for opposisjonsvirksomhet. 120 000 burmesere har underskrevet krav om løslatelse.

Dette er den største mobiliseringen mot regimet på 10 år. Nå skal alle oppfordres til å kle seg i hvitt for å markere sin motstand.

Midt i denne dramatiske situasjonen er vi altså der at Statssekretær Johansen er mer kritisk til Wilh. Wilhelmsen enn Amnesty Norge!

I følge Petter Eide fra Amnesty kommer (selskapet) til å oppleve militærdiktaturets overgrep på alle felt. Det må de forholde seg til. Dette sier Eide til VG. Han tilfører at det ofte er en fordel med internasjonal tilstedeværelse, men det forutsetter at selskapene ikke ser gjennom fingrene med overgrep.

Raymond Johansen, derimot, fra norsk UD, sier rett ut at: Hvis man går inn (i Burma) uten å ha annet for øye enn profitt, så er jeg veldig skeptisk til dette. Wilhelmsen er et globalt rederi med så stor kunnskap om internsjonale forhold at de burde vite bedre, sier Johansen.

Statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet mener Wilh. Wilhelmsen burde holde seg unna Burma. Amnesty mener Wilhelm må forholde seg til overgrep på alle felt.

Hva har skjedd med godgamle Amnesty? Har de myknet helt hen?

Ingen kommentarer: