05 september 2006

Jens som klimaversting

Som statsminister og Ap-leder har Jens Stoltenberg hatt som sitt mest fremtredende prosjekt å øke Norges klimagassutslipp. Han felte Sentrumsregjeringen i 2000 for å presse gjennom bygging av tre forurensende gasskraftverk. Han ga Snøhvit-anlegget i Hammerfest milliardsubsidier for å øke klimaforurensningen med dobbelt så mye som Kyoto-avtalen gir oss lov til. Og i dagens rød-grønne regjering har Stoltenberg personlig engasjert seg for å bremse satsingen på fornybar energi som kan bidra til å gjøre oss mindre avhengig av olje og gass i tida framover."

Wake up and smell the disaster, Jens! Når skal verden våkne opp til den realiteten at vi faktisk har et substansielt problem med menneskeskapte klimaendringer? Når skal regjeringen slutte å krangle om latterlige detaljer (som hvorvidt 50% eller "en betydelig andel" av CO2-kuttene skal tas nasjonalt, ref. Soria Moria-diskusjon i fjor). Plenkameratene har seriøst tenkt å kjøpe seg ut av hele saken ved å handle CO2-kvoter på karbonbørsen!

Dersom ikke Norge leverer på egne Kyoto-forpliktelser (1% økning fra 1990-nivå) og kutter den økningen på 8% som har vært siden den gang, så kan vi bare gå og henge oss! Det er en så latterlig feig liten målsetning at det er pinlig.

Så må særlig SV knytte tettere bånd til seriøse aktører som ZERO og Bellona og andre relevante miljøer for å sikre forankring for sin noe luftige miljøpolitikk. Nå må vi ikke sove bort hele timen, men ta et grep om både CO2-rensing, deponering, biodrivstoff (biodiesel og E85) og elbiler, samt kollektivttransport, slik at vi ikke blir seende ut som idioter i øynene på våre etterkommere.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Helt enig. Ap er nøkkelen til kursendring i norsk klimapolitikk. Se forresten Bård Lahns innlegg i Daglbadet i dag:

http://www.dagbladet.no/kultur/2006/09/05/475807.html

Ellers må jeg jo bare benytte enhver anledning til å oppfordre folk om å ta med FrP-svogeren sin og se Al Gore-filmen «An Inconvenient Truth». Den er knallbra!

PilogBue sa...

farlig å bli for far out, claudia, for da hører ikke folk på deg lenger. Og det vil jo vi ikke. Du har for mye bra å fare med til det.

PilogBue sa...

Christoffer: det går ikke an å kommentere sakene dine på bloggen din. Synd, for det er en veldig spennende sak du har ute om Europas hegemoni..

DUŠKA ALŽBĚTA sa...

Jeg vil anbefale Le_ meridian-finansieringstjenester til enhver som har behov for økonomisk hjelp, og de vil holde deg oppdatert på høye kataloger for ytterligere behov. Nok en gang vil jeg rose deg selv og dine ansatte for ekstraordinær service og kundeservice, da dette er en stor ressurs for ditt selskap og en hyggelig opplevelse for kunder som meg selv. Ønsker deg lykke til for fremtiden.Le meridianfinansieringstjeneste er den beste måten å få et enkelt lån, her er det e-post..lfdsloans@lemeridianfds.com Eller snakk med Mr Benjamin On WhatsApp Via_ + 1-989-394-3740 Takk Du for at du hjelper meg med lån igjen i mitt hjerte, jeg er evig takknemlig.