01 september 2006

Distriktsnorge har skylda!

Norge er et dyrt land, Norge er et bakstreversk land, Norge er et fattig land, Norge er et miljøsvin. Ikke engang høyhastighetstog mellom storbyene klarer vi å skaffe oss, fordi bygda og FRP-bilistene nekter å miste privilegier.

Et tog som skal fra Bergen til Oslo må selvsagt stoppe på nesbyen stasjon, må vite! Og Hallingskeid, for ikke å forglemme Mjølfjell! Ellers kan de der ekle byborgerne stikke halen mellom beina og komme seg tilbake til kontorene og utredningene sine.

Og kom ikke til bygdedyret og snakk om forurensing, for vi produserer kortreist mat - eller korttenkt mat, alt etter som. Mat som krever så mye energi at verdens klima hadde tjent stort på at marokkanere produserte sauekjøttet vårt og skipet det hele veien til Norge.

Sannheten finner du på bygda, og den er til og med moralsk rett!

Og noen skulle våge seg frampå og tenke nytt, blir de enten sett på som små rare troll eller bare plagsomme miljønerder av kraftsosialistene.

I det hele tatt - det ser stygt ut for framtiden, folkens. Lite å hente i gamlelandet når det gjelder miljøtiltak i alle fall.

Look to Sweden! På tide å avfolke bygda, og la dyrene ta habitatene sine tilbake. De stemmer i alle fall ikke ved valg!

6 kommentarer:

SK sa...

Eg er enig i deg i mykje av dette Tarje, men avfolke bygda? Det kjem gode ting ut av dei underligaste små fjelltoppane i dette landet. Ofte der ein ikkje kjem til med tog ein gang. Diskusjonen burde heller handle om korleis ein kan endre strukturane og arbeidsoppgåvene. Men høghastighetstog, det treng ein ikkje på bygda. Ein må tross alt ta litt ansvar for sine eigne val når det kjem til kvar ein vel å byggje og bu...

Anonym sa...

Heia høyhastighetstog! Aller først: Få på plass togene til sverige! linjene er klare på svensk side, også kan vi øve oss litt på hvordan det er å lage raske togskinner.

Deretter: doble spor mellom Halden og Oslo, Skien og Oslo og Lillehammer og Oslo. Deretter: Trondheimsbane og bergensbane! Vekk med fly! Vekk med bilkøer! For mindre steder: et godt nettverk av gassdrevne/E85-drevne busser, som tar korte distanser, og gir en god til-og-fra service til knutepunkter der hurtigtogene faktisk stanser.

PilogBue sa...

Vel, de har jo tog i Afrika også, så varmen skal vi takle. Vel og merke dersom våre kjære politikere husker å lese hele tilbudet fra et eller annet europeisk selskap som skal produsere toget for oss.

Vi bør vel strengt tatt unngå tabber a la Oslo Sporveier med alt for tunge trikker, alt for strømforbrukende trikker, alt for dårlige t-banevogner m.m. Det skaper veldig dårlig reklame for sporveistrafikk i det hele tatt.

Mitt tips: lag en god brief (evt. kopier noen som allerede har et oppegående togsystem), les alle anbudene, samt alt som står i anbudene (det er åpenbart ikke tilfellet i dag) og ikke gå for det billigste for en hver pris.

Sindre Stranden Tollefsen sa...

Det morsomme med Morgenbladartikkelen var jo de herlige alliansene.

Ap-Krf
Høyre-Venstre-SV
Frp-SP

Med Høyre som den klare vinneren (mannen argumenterte jo hardt og tett og hadde virkelig peil), Venstre som småflinke (svar fra ryggmargen-men når den er riktig er jo det greit), SV som ganske fluffig i språkdrakten.

AP og KrF: kanskje var det valget av talsmenn, men det var noe av det tristeste jeg har sett på lenge.

SP rykker for min del raskt i retning av FrP hva angår min anseelse av partiet.

SK sa...

Rykker stadig nærmare Frp, Sindre? Dei har vel vore ganske nærme ganske lenge har eg inntrykk av?

Anonym sa...

flott du klarer å provosere. slenge alle fp under en dårlig kam også sitter du selv og støtter utgangspunktet mange av deres holdninger og punkter. er ikke frp som er problemet her. kollektiv transport må NED i pris, helst gratis. tjner jo gress på reklamen uansett.. føkk det. 5 pers i en bil til oslo fra sandvika ca 44kr i forbruk. trikk over 250kr.. buss 30kr pr vei...300 kr.. lett valg.. problemet her er at staten skal melke kua uansett.. ja dmt å kjøre bil, la oss sette opp bomringen til 40kr.. da selger sikkert alle bilene sine.. så setter vi opp buss,trikk og tog så tjener vi i alle ledd.. forbanna møkk hele opplegget..