07 februar 2007

Strutsepolitikk

Vi har hørt det før: tobakksindustrien om røyking, sukkerindustrien om søtsaker, og nå altså FRP om klima.

Øyvind Korsberg var i mange år Frps klimapolitiske talsmann. Korsberg nekter å akseptere FNs konklusjoner om at klimaendringene er menneskeskapte. Han avfeier klimarapporten som skremselspropaganda.

- Fullstendig hysteri
Korsberg, som i dag er næringspolitisk talsmann i landets nest største parti, mener folk er blitt hysterisk redde for klimaspøkelset. Han tror klimaendringene er naturlige, og ber folk om å tøyle sin frykt.

- Det er blitt fullstendig hysteri. En av årsakene er at den politiske venstresiden har gått i bresjen. De ønsker i realiteten industrien dit pepperen gror, sier Korsberg til VG.

- Tjener på krisebeskrivelser
Korsberg mener FNs klimapanel farer med ubegrunnede skremsler, og utelukker ikke konspirasjonsteorier når det voldsomme engasjementet for klimatrusselen skal forklares.
Ifølge Korsberg har FNs forskere og store deler av miljøbevegelsen økonomiske interesser av å «krisebeskrive klimaendringene».

Korsberg mener mange forskere er uenige med FNs klimapanel, men at de ikke tør stå fram.

Det beste er påstanden om at venstresiden ønsker industrien dit peppern gror. Den er ny! Industrien er jo arnestedet for hele fagbevegelsen.

Det triste er at det finnes deler av befolkningen, kanskje så mange som 30%, som faktisk ønsker å høre akkurat dette.

Ingen kommentarer: