11 april 2007

Middelmådig sheikedømme


Her er beviset på at Oslo er i ferd med å bli hovedstad i et helt middels sheikedømme. Sjelløst, trist, menneskefiendtlig og antisosialt.
.
Dette er byplanlegging fra 70-tallet - med dønn kjedelig, livløst CBD (central business district) som tar kvelden hver dag kl. 17 og i helgene. Noen som tviler på at det er på tide å velte byregjeringen, som har lagt sin elsk på Barcodes forslag med høye, slanke glasspalasser?
.
På den annen side er jo de brede avenyene ypperlige til store massemobiliseringer...

2 kommentarer:

Anonym sa...

hei! kan det hende at dette har med oppvarmingen å gjøre? At en slik storstilt fasade vil kunne "avvæpne" solen? Det er jo oslofjorden de fronter her:)Hva gjør vann når det blir varmere? Avkjøler det? Hva gjør speil/glassflater?

*Noen som kan se på bakgrunnen til arkitektene / samarbeidspartnere/ ? Er det mulig å ane noe litt dypere? Uten å virke helt klin gæærn, men kan det hende at i disse kolossene ligger et bruksområde og en energi vi ikke har sett rekkevidden av ennå? Nå har de endelig begynt å bruke solcelle-film i vinduer i norge (Se Eriksson-bygget i Cph.2001) - en slik fasade vil gi mye energi når det blir nanofisert, hva?

hihi - jeg tror dette byggprosjektet er en glup løsning på noe vi ikke helt har forsont oss med ennå..
Eller så er det bare penisforlengere for narcissistiske arktitekter og byplanleggere..

Jeg vil vel helst tro det siste..

God Sommer!.
C.

PilogBue sa...

Hei C. Enig i din siste vurdering.

God sommer (som for sikkerhets skyld kom i april i år).