02 mai 2007

Ny klimakampanje

Pil&Bue lanserer ny klimakampanje:

Klimaavgift på flybensin nå!

I dag er spotprisen i underkant av 60 dollar fatet, eller i overkant av 2 kroner literen. Dette er fullstendig uforsvarlig!

Verdens flytrafikk utgjør ikke all verdens i klimautslipp, men den er den raskest voksende utslippskilden, og den har en meget sterk symbolverdi for menneskenes hodeløse overmot hva angår å vurdere komfort og "frihet" vs. klimaeffekt.

"Med mye høyere billettpriser blir det færre reisende. Garantert!"(Hegnar online)

7 kommentarer:

Sebastian sa...

Hvordan ønsker du å gjøre dette når det viser seg at det er så vanskelig å få til forpliktende klima-arbeid?

Tror du er imot EU også (correct me if im wrong)? Ville ikke det vært et godt forum å få det til i? Det hjelper svært lite utenom å ødelegge for norsk konkurransekraft dersom du gjør det kun i Norge..

Tiltaket er jeg for tho.

Anonym sa...

Det er et kjempeproblem at internasjonal flytrafikk og båttransport ikke er inkludert i Kyoto-avtalen.

Ja! EU har (heldigvis) en langt bedre klimapolitikk enn Norge. Norge kommer ingen vei på egen hånd, og samarbeid med EU er et godt sted å starte.

Anonym sa...

ok - men blir dette ikke klasseskille? kun de som har råd til det får fly? eller er dette noe vi likesågreit skal venne oss til? Elitesamfunnets bevegelser?

PilogBue sa...

Jeg er ingen prinsippiell eu-motstander, og jeg lar meg gjerne overbevise om at EU har bedre klimapolitikk enn oss, (det sier forsåvidt ganske lite i dag).

En ting som er helt sikkert er at en slik kampanje er avhengig av overnasjonalitet!

PilogBue sa...

Til anonym: vel, prisdiskusjoner blir litt latterlige: det ER et klassespørsmål allerede i dag hvem som har råd til å fly! Kanskje ikke i Norge, men se deg rundt!

INGEN jeg treffer på mine turer til fattige land har råd til å fly ett eneste sted.

Med andre ord: jeg er ikke veldig bekymret for at flere nordmenn må spare litt mer penger enn 167 kroner for å fly fra Oslo til Bergen...

Anonym sa...

Enig i at dette spørsmålet om klassesklle er en avsporing. Faktum er at det må innføres MANGE upopulære prisøkninger - ikke bare på flybensin. Selvsagt vil dette ramme fattige mer enn rike. Men når hele verdens økosystem står på spill, så har vi ikke råd til å ta slike hensyn, dessverre.

Øyvind Bye sa...

kjør på med grønne avgifter.
visste du forresten at vi tjener 41,5mrd på grønne avgifter..
og mer skal det bli..